Politikanë

Politikanë të rëndësishëm në historinë botërore. Sistemet politike që ata drejtuan dhe mënyrat si erdhën në pushtet. Shëndeti mendor i tyre, dhe problemet që ata hasën. Tipologjia e sjelljes. Kuriozitete rreth qeverisjes së tyre dhe elemente që nuk i njihnit. Veprat që ata lanë pas dhe ligjet shtetformuese.