Testi Vlerësues i Depresionit

Përshëndetje,

Njihuni me Kuic-in e krijuar nga "MENDJE E SHËNDOSHË (mendjeshendoshe.com)" për Testin Vlerësues të Depresionit. Pas plotësimit juve do ju shfaqet rezultati i vlerësimit.

*(4 nivelet e ndarjes së depresionit sipas Artikujve të Harvard-it janë: Depresioni i madh; Çrregullim i vazhdueshëm depresiv; Çrregullimi bipolar; Çrregullimi emocional sezonal (SAD). Matja e performances në këtë kuic është një kombinim i nivelit: Depresioni Madhor dhe niveleve të tjera. Ky kuic automatik është krijuar për të ofruar një ndihmesë në identifikimin e gjendjes depresive duke u bazuar tek gjendjet dhe simptomat, por jo për vetdiagnostikim. Diagnoza e saktë vjen nga Specialisti i Shëndetit Mendor.)

1. Sa interes ose kënaqësi keni për të bërë gjërat e përditshme? *

2. Sa herë keni një ndjenjë të dëshpëruar, ose ndiheni të pashpresë? *

3. Probleme me gjumin dhe shqetësime në gjumë?*

4. Ndjeheni i/e lodhur ose keni pak energji ?*

5. Shfaqni simptomat e oreksit të dobët ose ngrënies së tepërt ?*

6. Ndiheni keq për veten - ose që je i/e dështuar ose ke zhgënjyer veten ose familjen tënde, ose ndjenja faji? *

7. Probleme me përqendrimin në gjëra, të tilla si leximi i gazetës ose shikimi i televizorit ?*

Aspak
Disa ditë në muaj
8. Mendime se do të ishte më mirë të vdisnit, ose të lëndonit veten? *

9. Lëvizja ose të folurit aq ngadalë sa njerëzit e tjerë mund ta kishin vënë re? *

10. Nëse keni pasur ndonjë ditë me problemet e mësipërme, sa të vështirë ua kanë bërë situatat në punë, shtëpi, shkollë ose me njerëz të tjerë? *